Camping de Meulebarg

Omgeving

Het dorp Elspeet

Elspeet is een centraal gelegen plaats op de Veluwe. In het dorp vindt u leuke winkels, gezellige restaurants, terrasjes, een VVV-kantoor en enkele bezienswaardigheden. In het dorp kunt u terecht voor uw dagelijkse dingen bij de supermarkt, bakker, slager en drogist. Ook voor potten en pannen kunt u lopend terecht. En natuurlijk gezellig kleding of allerlei andere dingen shoppen. Ook de horeca is goed vertegenwoordigd er zijn allerlei restaurants en cafetarias ook de ijssalon van Danny mag u niet missen, Binnen een straal van 15 kilometer rond De Meulebarg bevinden zich de mooie plaatsen Harderwijk, Elburg, Apeldoorn en Kootwijk. Elspeet grenst aan alle zijden aan bossen en heidevelden, waarvan ‘De Kroondomeinen’ het grootste deel vormen. Van de totale oppervlakte van de Veluwe, ca. 100.000 ha, beslaat De Kroondomeinen ruim 10% met 10.400 ha! Maar ook door Staverden/Leuvenum of over het Beekhuizerzand is het prachtig fietsen. Mogelijkheden genoeg. De camping ligt aan fietsknooppuntroute nummer 01. Voor fietsverhuur verwijzen wij u graag door naar Jan Hazeleger fietsverhuur in Elspeet, voor ieder wat wils ook allerlei speciale fietsen www.fietsverhuurhazeleger.nl.  Onderaan deze pagina zijn enkel links vermeld, maar er is nog zoveel meer...... . Kom heerlijk genieten van onze mooie en rustige camping en natuurlijk van de prachtige omgeving.

Informatie over de activiteiten over ons dorp Elspeet kunt u vinden op de volgende website 

De schaapskudde van Elspeet/Nunspeet is vaak op de heide te vinden. Kijk op onze website: schaapskudde-nunspeet.nl

Wilt u graag weten hoe Elspeet er in het verleden uit zag? Kijk dan op de website van museumelspeet.nl

Onze camping is op loop- en fietsafstand van Conferentiecentrum Mennorode.

 

Speciaal voor senioren

Bij de Oranjehof (ons interkerkelijk ouderencentrum) kunt u voor een redelijk bedrag een verse warme maaltijd gebruiken, ook gezellig. Er worden hier tevens allerlei dagactiviteiten verzorgd. (ivm corona tijdelijk niet van toepassing)

Heeft u zorg nodig? Dan kan dit geregeld worden bij Icare of RST. Meestal kan dit via uw eigen zorgleverancier.


De Veluwe

De Veluwe is zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Alleen al de honderden kilometers fietspad vormen een lust voor iedere fietser. Verder is er de idyllische Hierdense beek bij Kasteel Staverden, de enorme zandverstuiving bij Kootwijk en Het Beekhuizerzand bij Harderwijk. Ook voor water hoeft u nooit ver te rijden: de recreatieplassen Het Veluwemeer en De Zandeplas liggen op ongeveer tien minuten rijden van camping De Meulebarg. Voor meer informatie over allerlei bezienswaardigheden, musea, plaatsen en zwembaden kunt u een van onze medewerkers om hulp vragen. In De Deel kunt u ook nog eens heel veel foldermateriaal vinden.


In de buurt

Activiteit

Omschrijving

Website

Afstand 

Elspeet

Activiteiten in Elspeet

 www.elspeet.nu/

 

Museum Elspeet

Het Historisch Museum Elspeet is een informatief museum, waarin aspecten van Elspeets historie voor het voetlicht worden gebracht. In een aantal opzichten is deze historie uniek, terwijl in andere opzichten dit verleden ook exemplarisch is voor ontwikkelingen op de Veluwe. Beide aspecten krijgen aandacht.

www.museumelspeet.nl/

2 km

Schaapskudde Nunspeet

De herders hoeden dagelijks de schapen op de Elspeetse en Vierhoutense heide. Op deze site treft u alle informatie over de herders en de schaapskudde. Daarbij nemen we ook een kijkje in het verleden van deze Veluwse schaapskudde.

www.schaapskudde-nunspeet.nl/

 

Dolfinarium

Een persoonlijke ontmoeting met de dolfijnen in het Dolfinarium? Zelf ervaren hoe het is om contact te maken met dolfijnen?
 

www.dolfinarium.nl

15 km

Aviodrome

De Aviodrome is een luchtvaartbelevenis voor jong en oud! 
Het dynamische luchtvaart-themapark heeft een zeer grote collectie historische vliegtuigen en is het gehele jaar geopend
 

www.aviodrome.nl

35 km

Paleis het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek.
 

www.paleishetloo.nl

15 km

Bataviawerf

De Bataviawerf vormt een cultuurtoeristische attractie van hoog niveau. 
Nergens ter wereld staat u zo dicht bij de scheepsbouw van de 
Nederlandse Gouden Eeuw als hier.
 

www.bataviawerf.nl

40 km

Aardhuis

Wildpark het Aardhuis , een koninklijk museum. Een wildpark met edelherten, damherten, wilde varkens en reeën.
 

www.aardhuis.nl

8 km

Apenheul

Apenheul is de ongewoonste dierentuin van Nederland. De meeste dieren lopen er namelijk gewoon los tussen de bezoekers. De apen klimmen boven u in de bomen, springen en rennen om u heen of zitten zomaar in eens voor uw neus
 

www.apenheul.nl

15 km

't Smallert

Eenvoudige speeltuin/kaarsenmakerij. Forellenkwekerij
 

www.smallert.nl

8 km

Stoomtrein Apeldoorn-Dieren

Tussen Apeldoorn en Dieren rijd er een stoomtrein van ongeveer 100 jaar oud.
 

www.stoomtrein.org

15 km

Familie pretpark Julianatoren

Compleet familiepretpark. Het park biedt bijzonder veel vermaak, ook voor de allerkleinsten in een sfeervol decor.
 

www.julianatoren.nl

15 km

Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo ligt middenin de bossen van de prachtige Veluwe. Vier spectaculaire routes met in totaal 60 hindernissen vragen je om je grenzen te verleggen

www.klimbosermelo.nl

10 km

Klimbos Garderen

Het hoogste en veiligste klimbos van Nederland ligt in Garderen, midden op de Veluwe. Daarbij is ons klimbos geschikt voor iedereen langer dan 1.20 meter.

www.klimbosgarderen.nl/

11 km

 

Molenweg 46
Elspeet, Gelderland
t. (0577) 491 351
info@meulebarg.nl

‘De Meulebarg’ op
Google Maps »

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio